Skulderklinik

SPECIALISERET SKULDER ANALYSE, UNDERSØGELSE, BEHANDLING OG GENOPTRÆNING

 • Manglende effekt ved behandling af din skulder?

  Få nye øjne på dit problem. Jeg har hjulpet mange patienter som ikke har haft effekt af blokade, alm. fysioterapi, kiropraktik eller anden behandling.

 • Ønsker du en ekstra vurdering for at undgå operation?

  I mange tilfælde kan operation undgås. Smerterne kan lindres og funktionen genoptrænes.

 • Idrætsskade i skulderen?

  Ved kast, ketcher sport eller svømning skal hele kroppen fungerer optimalt for at skulderen kan udføre sit job. Dette kræver specialiseret undersøgelse og behandling.

 • Overbelastning i forbindelse med job?

  Om du er håndværker, musiker eller kontorarbejder skal der være balance i kroppen for undgå overbelastning.

Jeg har flere års erfaring med behandling af skulder. Interessen for skulder begyndte under fysio-uddannelsen hvor jeg deltog i et 2 årigt projekt om skulder test og træning, lige siden har jeg deltaget på temadage, kurser og lært fra førende internationale bevægelses- og skuldereksperter for at tilegne mig mere viden for at sikre dig den bedste behandling.

Vi finder sammen årsagen til problemet og vælger herefter den bedste behandling for dig. Hver person er unik og derfor skal behandlingen skræddersyges til dit behov og ressourcer.

 
Der er ikke to skulderpatienter som er ens. Derfor er et standard træningsprogram med elastisk sjældent den bedste behandling.

Få en grundig undersøgelse, behandling, gode råd, samt vejledning og forklaring.

Der findes flere forskellige diagnoser. Jeg har særligt specialiseret mig i behandling af:

 • Impingement (indeklemningssyndrom).
 • Rotatorcuff (skuldersene) problemer.
 • Idrætsrelateret skader og smerter.
 • Arbejdsrelateret skuldersmerter.

Frossen skulder (periarthrosis humeroscapularis) er ikke min spidskompetence og jeg anbefaler dig at finde en behandler med erfaring i behandling af denne diagnose.

Tag kontakt hvis du er usikker og ønsker specifik hjælp til dit problem.

Jeg tilbyder Online Coaching forløb hvor vi kommer hele vejen rundt om dig og din situation, dit problem og arbejder sammen om at nå dit mål. Læs mere her: Hvad indeholder et Online Coaching forløb?

/ Thomas Pretsch

KONTAKT

PRISER

Læs mere om min tilgang til skulderen:

Skuldersmerter – tjek dit skulderblad

Skuldersmerter? Mindre Kniv, Mere Bevægelse – Undgå Skulderoperation

Doktoren anbefaler at hænge ved skuldersmerter

Skulderskade – Hvordan Skal Den Genoptrænes?

Træner du dig til stivhed og smerter? (i din skulder og resten af kroppen)

Udtalelser:

 
Efter flere behandlinger uden effekt hos en kiropraktor og en tur på rygcenter i Middelfart hvor jeg fik at vide at de ikke kunne hjælpe mig kom jeg i kontakt med Thomas. Ved første undersøgelse fandt Thomas en sammenhæng mellem min skuldersmerter når jeg brugte armene og en skævhed i ryggen. Min tilstand blev en smule bedre efter første behandling. Efter 5 behandlinger kunne jeg igen optage mit job som musiker uden smerter. Ikke nok med Thomas lindrede mine smerter lærte han mig også omkring sammenhængen mellem den uhenssigtmæssige bevægelse og smerten og hvordan jeg kunne rette op på det.
Mark
 
“Jeg mødte fysioterapeut Thomas Pretsch, da jeg havde været igennem et langt udredningsforløb med min højre skulder. Jeg blev henvist til Thomas Pretsch, da han har speciale i skulderskader.
Mit forløb startede i vinteren 2015, hvor der pludselig opstår en stærkt smerte i min højre skulder og jeg mister kraften i armen, hvilket medførte at min skulder af sig selv gik afled og jeg blev nød til at stoppe mit ellers aktive liv med idræt. Jeg gik først til behandling hos en kiroprakter og massør, hvortil smerterne ved mit skylderblad stadig ikke forsvandt, hvorfra jeg tog til læge, hvor jeg blev henvist videre til en specialist. Her fik jeg lavet en MR-scanning. Grundet mine smerter var der mistanke om skade på musklen eller overreven ledbånd. MEN Scanningen viste intet, men det blev opklaret af jeg af natur er ekstremt hybermobil. Efterfølgende henviste specialisten mig videre til fysioterapi.
Den 1 april startede mit forløb hos Thomas. Jeg var på det tidspunkt ret træt af hele min skuldersituation og fortvivlet over manglende afklaring omkring, hvad der var galt.
Thomas var professionel og lyttede meget til min historie og gik stille og roligt igang med at undersøge mig. Til at starte med lokaliserede han, at der var ubalance i min højre skulder, hvilket han mente var grunden til mine andre skulder symptomer. Derfra fik jeg gentagende gange flere og flere skulder stabiliserende og styrkende øvelser, som jeg skulle lave hjemme. Disse øvelser og mine fem aftaler hos Thomas hjalp mig så meget, at jeg i dag kan dyrke idræt igen og spille håndbold. Men jeg ved også nu at de øvelser Thomas har givet mig er ‘livsøvelser’ så jeg skal forsætte med at lave mine ‘thomasøvelser’ hele livet”.
Gitte Jensen
“Tilbagevende smerter i min højre skulder i flere år når jeg var på arbejde som kok var ved at få mig til at skifte job. Thomas var ærlig og efter første møde sagde han at han ikke med sikkerhed kunne sige om behandlingen ville hjælpe, men at han synes vi skulle give det et par gange mere og undersøge det i dybden. Heldigvis for det. I dag kan jeg arbejde uden problemer. Jeg behøvede ikke engang at lave skulderøvelser hver dag. Jeg skulle bare ændre måden jeg brugte min skulder på når jeg arbejde foran gryderne.
Louise

Træn din skulder:

Hænge-øvelser – Online Program

Læs mere om skulderen:

SKULDERSMERTE – TJEK DIT SKULDERBLAD

HÆNG OG HEL DIN SKULDER

SKULDER TIP: TRÆK DIN KUFFERT BEDRE

SKULDERTRÆNING MED ELASTIK

Hænge-øvelser – Hvorfor?

Doktoren anbefaler at hænge ved skuldersmerter

Skulderskade – Hvordan Skal Den Genoptrænes?

Skuldersmerter? Mindre Kniv, Mere Bevægelse – Undgå Skulderoperation