Hvis du levede for 50.000 år siden..

Hvis du levede for 50.000 år siden, hvordan ville du så se ud? Mit gæt er at du ville være slank, stærk og veltrænet med en velproportioneret krop. Du ville være en meget atletisk og aktiv udgave af dit nuværende jeg. Og det bedste: Du ville ikke være nødt til at gå i fitnesscenter
for at opnå disse imponerende resultater.

For du ville sandsynligvis gå mere end 8 km hver dag, du ville regelmæssigt sprinte for at jage dyr du kunne spise, du ville skære træer og grene ned, løfte træstammer, bygge jord/ler/stenhuse – alle sammen aktiviteter der ville kræve at du brugte hele kroppen.

Disse bevægelse ses stadig i dag. Naturlige bevægelse i Thailand 2014-16.

Denne ur-udgave af optimal sundhed og fitness er meget forskellig fra nutidens typiske fitnesskunde, som har en stillesiddende livsstil og næsten aldrig bevæger sin krop på de måder den er beregnet til.
Tænk på bodybuilderen som har arme dobbelt så store som hans lægmuskler af at lave styrketræning for overkroppen, eller på cyklisten som kun cykler, eller løberen der kun løber. Vores krop er et uhyre komplekst spindelvæv af forbundne muskler, led, bindevæv, ledbånd, sener, knogler og andre væv og organer der arbejder synkront og gnidningsløst. Når vi er veltrænede, har hver eneste kubikcentimeter af vores krop et formål, en funktion, der skal hjælpe os til at overleve og trives.

LÆS MERE: Fremtiden for bevægelse og træning

Så hvis kroppen er et forbundet spindelvæv, som fungerer som én enhed, hvorfor skulle vi så fokusere på kun én muskel eller muskelgruppe når vi træner, eller på kun én aktivitet? Det indlysende må som udgangspunkt være at fokusere på bevægemønstre, ikke muskelgrupper eller enkelte muskler, hvis man vil udvikle en funktionelt stærk krop.

 Skrevet af Marc Perry, personlig træner, http://www.builtlean.com (Oversat af Marianne Nørup, Krop & Fysik)

LÆS MERE: BEVÆGELSE SOM TERAPI

2 thoughts on “Hvis du levede for 50.000 år siden..

 1. 5.000 år, så er vi tilbage til før den ældre bronzealder. Den gennemsnitlige levealder ved knapt 40 år, og flok blev slidt ned af det hårde arbejde. Men det er nok rigtigt at få døded af de livsstilssygdomme vi har i dag.

  Like

  1. Hej Rasmus
   Levealderen er påvirket af mange faktorer som kost, hygiejne etc. Jeg tænker ikke vi skal tilbage til bronzealderen. Men i forhold til smerter i det muskoloskeletale system er vi nød til at tænke anderledes. Vi har forsket og forsket i behandlinger, operationer og medicin. Men folk har stadig ondt? Hvorfor? Jeg tror det er pga af vores livstil. Selvom om man er “sund” og dyrker motion 3 x om ugen og spiser fornuftigt kan man stadig opleve smerter. Men hvor meget aktivitet har vores krop brug for? Mere end 3 timer om ugen i hvert fald. Og hvad skal aktiviteten være?

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s