Natural Movement – Katy Says It All

Naturlig bevægelse er et nyt begreb som de sidste par år er kommet frem inden for terapi, sundhed og træning. Hvad er naturligt bevægelse og hvad er det godt for?

Der er mange fortaler for naturlig bevægelse. Mange af disse personer har forskellige baggrunde, forskellige fokuspunkter og forklaringsmodeller for naturlig bevægelse. Naturlig bevægelse er nemlig et bredt og omfattende felt.

Jeg har i siden min introduktion til Natural Movement/Naturlig Bevægelse fulgt og læst meget af hvad en af disse fortalere ved navn Katy Bowman har skrevet. Katy er specialist i Natural Movement og uddannet biomekanikker (ikke som klinisk biomekanik på SDU hvor man bliver kiropraktor, men som i Biomechanist – the study of the mechanical principles of living organisms, particularly their movement and structure).

Hun har lige udgivet følgende video som opsummerer kort hvorfor vi skal tænke på naturlig bevægelse. De 6 minutter videoen varer giver et indblik i  nogle af byggestenene bag Natural Human Movement som BetterMove tilbyder.

For optimal funktion af vores menneskelige krop skal vi bevæge os mere naturlig (ikke træne mere nødvendigvis, men bevæge os mere). Og det er ikke nok bare at øge kvantiteten. Der skal bevægelse af god kvalitet til. Bedre og mere bevægelse er fremtiden. Hvorfor?

Jeg kan ikke oversætte eller illustrerer det bedre selv. Lyt med og lær mere om hvorfor vores moderne tankegang om sundhed og træning ikke er tilstrækkelig.

Katy Says it all:

De 6 minutter burde give dig et indblik og en forståelse for vigtigheden af naturlige bevægelser som gang, squat og klatring og mange andre bevægelsesmønstre og kategorier, som stort set er forsvundet fra vores daglige liv.

Træning er ikke løsningen på vores problemer. BEVÆGELSE ER.

Naturlige bevægelser som vi har udført i tusinder af år. Prøv kræfter med naturlige bevægelser med dette samme:

BEVÆGELSER FRA EN SQUAT

KRAVLE-TRÆNING

HÆNG OG HEL DIN SKULDER

Der er mange måder at få mere bevægelse ind i hverdagen. En af de bedste efter min egen erfaring er: At sidde på gulvet – det har løsnet, åbnet og givet mere frihed i mine hofter og ben og deraf mulighed for bedre varieret bevægelse i hverdagen og til træning.

Jeg håber ovenstående kunne give dig et indblik i hvad naturlig bevægelse er. Følg med på hjemmesiden for updates, info, bevægelser og inspiration til dit liv.

Indtil da, brug kroppen, så forstår du den bedre.

Thomas.

Følg også med på Facebook – www.facebook.com/bettermovefys – og gruppen https://www.facebook.com/groups/bettermovefys/ – tilmeld dig også email-listen ved at sende en mail til info@bettermovefys. Så får du besked om åbne workshops, træninger, nye artikler og andre nyheder.

Læs mere fra Katy på hendes blog: nutritiousmovement.com/blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s