Smerter i håndleddet ved skub af barnevogn (og andre ting)

Hvis du får smerter i håndleddet når du går tur med dit barn i barnevognen kan denne simple justering måske hjælpe dig.
Problemet kan være at dit håndled er i en stilling hvor det ikke er stærkt nok til den belastning som det udsættes for. Ved at ændre stilling vil belastningen nedsættes og smerten forsvinde. Simpelt, hurtigt og effektivt.
IMG_20170827_103840
På billedet ovenfor er der en bøjning i håndleddet. Dette kan være hårdt for dit håndled hvis det ikke er stærkt nok. Dette kan være grunden til at du mærker smerter når du skubber, drejer og går med barnevognen.
IMG_20170827_103835
Ved at ændre stilling og rette håndleddet til en mere neutral stilling vil kræfterne blive overført ud gennem hånden og ikke gå spildt i dit håndled. Herved kan smerte og ubehag lindres.
Et simpelt biomekanisk tip til at ændre din smerte her og nu.
Prøv det af på næste gåtur eller del det med en ven/veninde som har problemer med håndleddet.
Teknikken gælder også hvis du skubber andre ting fx kørestole eller betjene maskiner fx plæneklipper eller andet.
Du kan også lege med at ændre stilling og styrke dit håndled herved. Jeg tager nogle gange smalt greb, underhåndsgreb eller bøjer med vilje mit håndled bagover i korte perioder for at styrke det i yderstillinger. Der er som sådan ikke nogen rigtig og forkert stilling eller bevægelser. Men ovenstående tip kan måske hjælpe dig hvis du døjer med smerte i håndleddet.
En måde du kan styrke dine håndled kan være igennem kravleøvelser og bevægelser hvor du har vægtbæring i hænderne – læs mere: KRAVLE-TRÆNING
Håber det kan hjælpe.
/Thomas
Følg også med på Facebook – www.facebook.com/bettermovefys – og gruppen https://www.facebook.com/groups/bettermovefys/ – tilmeld dig også email-listen ved at sende en mail til info@bettermovefys. Så får du besked om åbne workshops, træninger, nye artikler og andre nyheder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s