Træ-Træning – 3

Jeg er blevet inspireret til træning i træerne i de sidste par år. Der er mange grunde til jeg træner i træer og du kan læse mere om det her: Træ-Træning og Træ-Træning 2.

Jeg tror ikke at træ-træning vil blive en stor ting. Men på den anden side var der ikke mange motionister som løb rundt på fortovene i 1950. Så måske alle vil mange klatre i træer i 2050? Men jeg tvivler. Træning i træer er svært gøre kvantificerbart i en stor skala. Naturen er ikke ensartet. Alle træer er forskellige. Det vil være svært at sammenligne og måle træ-træning som man gør med løb, crossfit eller vægtløftning. Hvad er din gennemsnitsfart? Hvor meget løfter du? Nemt. Sammenligneligt. Og måske derfor så populært? At være i et træ vil mere handle om kvalitet, følelse og fornemmelse. Det kan måske på nogle punkter nærme sig noget man har i yoga, klatring og parkour.

Træningen i trænerne kan i sig selv være træning, men det kan også bare være en fornøjelse. En måde at undslippe hverdagen på. Forlade “jorden” for en stund. At klatre i træer er for mig mentalt afslappende. En løbetur kan give mig den samme afslappende følelse. Nogle gange løber jeg en tur. Andre gange klatre jeg i et træ. Nogle gange kombinerer jeg begge dele.

At klatre i træer behøves slet ikke at have noget at gøre med træning. Hør hvad Jack Cooke har at sige om hans oplevelser med træklatring.

 

Og nu til en video som er filmet i efteråret 2016 og får dagens lys at se i efteråret 2017:

I denne video har jeg fundet et helt fantastisk gammelt træ, som byder ind med et utal at ruter, muligheder for bevægelse og indragelse af et hav af forskellige teknikker. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hver gang jeg træner her ser jeg nye udfordringer og muligheder.

Der er blandet andet mulighed for træning af specifikke teknikker:

  • Vaults-teknikker
  • Hænge og svinge-teknikker
  • Boulder-teknikker
  • Balance
  • Præcisions-hop
  • Udfordring af højdeskræk
  • Meditation/ro i toppen af træet

Nogle gange vil jeg udforske disse teknikker. Forfine dem. Afprøve nye. Når teknikkerne sidder på rygraden kan disse integreres i et sammensat forudbestemt flow af bevægelser eller anvendes i “fri leg” hvor jeg ikke tænker, men bare bevæger mig igennem træet.

Brug kroppen, så forstår  du den bedre.

Brug naturen, så forstår du den bedre.

/Thomas

Ønsker du workshops til din skole, arbejde, familie eller andet? Tag kontakt via info@bettermovefys.dk eller www.facebook.com/bettermovefys

 

En lille opsang fra tidligere:

Leg mere. Bevæge dig mere. Træn mindre. Tid til fitness kan være knap. Alle kneb gælder når der skal presses mere bevægelse ind i vores inaktive hverdag. En legende tilgang hjælper mig på vej. Selvom det bare er at klatre i er træ så giver det en masse værdifulde ting:

– Eksplosivitet/power, kontrol, timing, koordination, udfordring af balance, synstræning, rum/retningssans og varieret alsidige led positioner.

– Hjernestimulering. Nervesystemet og hjernen skal koordinere bevægelserne. Hjernen skal regne ud hvor meget og hvornår musklerne skal arbejde. Nye træer og naturområder giver nye udfordringer. Hjerne trives bedst med det nye.

– Fokus/Mindfulness pga af førnævnte er der ikke overskud til at tænke på økonomi, job, tidsplaner eller andre ting som kan få vores tanker til at vandre. Du bliver nød til at være tilstede i nuet når kroppen skal bevæge sig igennem komplekse omgivelser. Lige modsat af “mindless fitness” på en crosstrainer med TV skærme.

– Forbindelse til naturen på et mikroskopisk niveau. Vi lever i symbiose med bakterier og de er en vigtig del af vores immunforsvar. Vores sundhed afhænger af eksponering til alsidige bakterier for at kalibrer immunforsvaret. Noget vores moderne livsstil minimere muligheden for.

 

Sidenote (for naturelskere) – på denne hjemmeside kan de som om der skulle være nogle giganter tæt på dig: http://www.monumentaltrees.com/en/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s