Squat på toilettet og hel hæmorider, påvirk prostata og andre diagnoser

De sidste mange år har jeg justeret min krops position når jeg har været på toilettet. Hvorfor? Jeg søger at optimere alle områder og aspekter af min krop. Derfor bruger jeg dagligt squat positionen på toilettet og til at vedligeholde min leds bevægelighed (læs mere her: Squat – for din sundhed).

Hvorfor denne position?

Alle går på toilettet og laver nummer to. Det er noget vi alle gør og nogle nyder endda tiden alene med dagens avis eller smartphonen. En af det mest naturlige ting vi gør, gør vi forkert. Vi gør det flere gange dagligt. FORKERT!

img_20161126_214846_01_01

Men hvad er det der er så uhensigtsmæssigt ved at gå på toilettet. Det er den position som vi indtager. Siddende med cirka 90 graders bøjning i hofte og knæ. Dette er noget vi kun har gjort siden opfindelsen af toilettet med kumme og sæde ændrede vores position (få år evolutionært set).

Den normale og optimale position for at komme med afføring er at sidde en såkaldt squat position (læs mere om positionen), en dyb hug siddende stillingen, med knæene bøjet op mod maven aka SKOVSKIDDERSTILLING. Børn indtager instinktivt denne position for komme af med afføring.

I den tredje verden, hvor der ikke findes vestlige toiletsæder, bruges denne position af ung som gammel. Vores forfædre brugte denne position indtil civiliseringen gjorde det til en lavværdig måde at tømme tarmen på.

At sidde på hug og komme af med afføringen er den naturlige måde – kroppen er designet til at fungere på den måde.

Det kan måske virke mærkeligt for os vesterlændinge som måske aldrig har haft oplevelsen.

Naturligt vs normal

img_233833194317545
Hvordan skal man sidde på toilettet?

Jeg så dette skilt på et toilet i Indien i 2014. Jeg kom til at tænke på at bevægelse er mange ting. Det er ikke kun vores træning og mad som er kunstig og unaturlig. Det er hele vores hverdag. Blandt andet vores toiletbesøg. I Indien bliver de nød til at sætte disse skilte op de steder hvor de har toiletter fordi folk er vant til at squatte i stedet for at sidde på et toilet.

Nogle af os har måske haft fornøjelsen af at træde ind på et asiatisk squat-toilet og for det første skulle overvinde det mentale ved at skide i et hul (de fleste godt nok af porcelæn), dernæst kæmpe med fysisk at indtage den hugsiddende position og balancere i denne under udførelsen.

Den ideelle position for afføring. Knæene hviler ind mod maven. På den måde formindskes bughulen og dermed øges det intraabdominale tryk, som medfører en ”encouraging expulsion”. Billede fra: www.naturesplatform.com/health_benefits.html

De folk som opfandt det civiliseret siddende toilet havde sandsynligvis ikke overvejet anatomisk hvordan kroppen fungerer og hvad der er den mest optimale position at besørge i. Vigtigheden at indtage den dybe hugsiddende position er at kroppens indre sættes op til at fungere som naturen havde til hensigt. Positionen sørger for at rectum og anus er retmæssig positioneret og det vil dermed resulterer i en hurtig og let tømning af tarmens indhold.

Måske har du haft en episode hvor det var svært at komme af med afføringen og under akten har du lænet dig fremover eller måske løftet hælene og kommet op på tæer. Alt sammen for at skabe noget der ligne en squat position.

I siddende stilling lukkes der af og det vil kræve mere kraft at komme af med afføringen. Det vil øge risikoen for rest afføring er tilbage i tarmen og skabe grobund for diverse medicinske diagnoser så som; kræft, hæmorider, forstørret prostata er der teorier om.

Toiletter er ikke designet til at man kan sidde i squat på brættet. Hvad kan man så gøre?

Du kan på toilettet bruge en skammel til at forhøje fødderne, bringe knæene mod maven og ændre bækkenets position og derved komme tættere på den naturlige position.

 

Screenshot_20190717-192324__01

Tricket bruges på nogle medicinske sygehusafdelinger for at hjælpe folk der er forstoppet.

Sqaut toilet kan fjerne hæmorider og normalisere størrelsen af prostata:

The epidemic (of health problems associated with the use of sitting toilets) is easily reversed. A study by Dr. Berko Sikirov, published in the Israeli Journal of Medical Science showed a 90% cure rate from hemorrhoids after switching to the squatting position.

Walles Bowles, in his article Prostate Disorder: Causes And Cure, says that:

‘An ongoing informal study indicates that, providing prostate enlargement has not progressed too far, symptoms gradually reverse when men abandon seated bowel movements and squat instead. The study indicates that improvement usually occurs within three months and, within about six months of making this posture change, most men (including men in their seventies) regain normal prostate function).’

Så lad os komme tilbage til skovskidder-stillingen.

Meld gerne tilbage om dette har hjulpet dig.

God fornøjelse.

Squat er en af mange fundamentale menneskelige positioner. Der er mange sundhedsmæssige fordele at hente ved at bruge den og andre naturlige stillinger – læs mere i Naturlige Siddestillinger – En guide til at komme i gang (E-bog)

/ Thomas Pretsch

 

 

Er du interesseret i vide mere om toilet besøg og squat? – tjek disse links:

http://www.naturesplatform.com/health_benefits.html

http://www.toilet-related-ailments.com/best-toilet.html

http://www.toilet-related-ailments.com/articles-on-squatting.html

http://www.toilet-related-ailments.com/squatting-facets.html

http://chetday.com/squattingtoilet.htm

http://www.vancouveryoga.com/squattytraining.html

Og se denne informations video:

You’ve been sitting on the toilet incorrectly your whole life. Here’s how to do it right: http://www.hefty.co/letting-off-steam/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s