Springerknæ – Bliv hurtigt smertefri med unik specialiseret og optimeret træning

Har du springerknæ? Har du ondt om morgen? Ondt når du går på trapper? Smerter ved idræt? Har du tanker om det nogensinde bliver godt igen?

Et springerknæ kan fylde meget i dit liv – så hvad vil det betyde for dig at blive smertefri hurtigst muligt?

Lad os se på hvordan kommer du dig hurtigt over et springerknæ! Men først lade os tage et kig på den almindelige tilgang, som den står beskrevet på netdoktor.dk:

“Ofte vil den mest effektive behandling bestå i at holde en pause fra træning og hvile knæet, indtil man igen kan bruge benet smertefrit. Varer smerterne ved, kan man eventuelt i en periode få noget inflammationsdæmpende (irritationsdæmpende) medicin via egen læge – eventuelt kan der også gives en indsprøjtning med binyrebarkhormon. Binyrebarkhormon vil ofte hjælpe på irritationen (inflammationen) og dermed hjælpe på smerterne og gøre det lettere at genoptræne. Men, man skal huske på at selv om indsprøjtningen evt. tager smerterne, er senen stadig skadet.

Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at operere for at fjerne irriteret væv/arvæv. I nogle tilfælde kan man ved en operation fjerne lidt af den irriterede sene samt lidt af spidsen af knæskallen. Der vil også være en lang genoptræning efter operation. Det er heller ikke altid at operationen hjælper.

I starten bør man afholde sig fra aktiviteter, der forværrer eller fremtvinger smerten. Opstarten efter skaden skal være forsigtig. Hvis man mærker smerte, skal man stoppe træningen med det samme.

Man kan eventuelt søge og få vejledning om træning og udspænding ved en fysioterapeut. Man skal være tålmodig. Et træningsprogram kan godt tage 3-6 måneder. Hvis man går for tidligt i gang med at belaste senen, kan man risikere, at generne bliver kroniske. Ved langvarige smerter bør man tale med sin læge.”

Ovenstående har været den gængse tilgang i mange år. Jeg har selv prøvet lignende uden betydelige resultater. Jeg har holdt pause, hvilet og holdt det i ro. Det kan hjælpe med at tage toppen af smerten, men hvad sker der når du starter op igen? Ofte vil kroppen være blevet svagere grundet pausen. Så nu er du tilbage smertefri, men på et lavere niveau og der er derfor risiko for at smerterne kommer igen. Kender du det?

Hvile -> smertelindring -> smerter -> hvile -> smertelindring -> smerter … osv.

De fleste kender dette. Det er en ond cirkel, men det er desværre den gængse tilgang. Jeg har selv prøvet det alt for mange gange. Jeg har været frustreret og i tvivl om det nogensinde bliver godt.

Udover den gængse tilgang med hvile, vil der nogle gange tilføjes genoptræning med fx et par generelle øvelser, som er ens for alle (og derfor ikke virke til alle). Øvelser for springerknæ er ofte et par standard øvelser. Måske er du heldig de lige netop passer til dig, måske hjælper de ikke…

Desuden ligger der i ordet GENOPtræning et problem i min optik. Hvad bliver det trænet op? Måske lige nok kapacitet til at du kan komme tilbage smertefri (hvis du er heldig). Jeg er ikke interesseret at komme tilbage til det tidligere niveau, jeg vil tilbage stærkere end før og med mere kapacitet – så jeg ikke render ind i det samme problem igen. Har du prøvet det? At den samme smerte/skade kommer igen og igen?

Jeg har siden søgt efter svar og uddannet mig til fysioterapeut (og hvis du spurgte mig dengang ville jeg også ofte anbefale hvile). Jeg var ikke tilfreds med de løsninger som traditionel fysioterapi gav (Tung Langsom Styrketræning eller Excentrisk Træning). Derfor har jeg søgt videre og fundet nye metoder, som gør at du kan træne dig smertefri (meget ofte uden at hvile og holde pause fra din idræt) og komme tilbage på et højere niveau.

Med den rette tilgang er det muligt at komme tilbage meget hurtigere. Se nedenstående tilbagemelding fra professionel basketballspiller, Sebastian Åris, som fik hurtige resultater helt uden at holde pause.

Screenshot_20191208-141717__01__01__01Screenshot_20191208-145944__01__01Skærmbillede 2020-06-26 kl. 12.47.00

Resultaterne her opnås ved at screene kroppens funktion og tilrettelægge et individuelt træningsprogram samt give specifikke øvelser der kan smertelindre hurtigt (øvelser som kan bruges som opvarmning for at øge blodgennemstrømning til området). En af de ting som er anderledes er at træningen ikke kun fokuserer på selve knæet, lårmuskel og sene. Træningen fokuserer også på at optimerer andre led og muskler for på den måde at sikre det bedste forhold for at knæet. Se et glimt fra træningen herunder og via dette link. 

Så selvom den traditionelle tilgang til springerknæ beskriver tålmodighed og at et træningsprogram godt kan tage 3-6 måneder, så er der altså muligt af få meget hurtigere resultater. Det kræver selvfølgelig en grundig undersøgelse og en skræddersyet tilgang. 

Ønsker du hjælp? Bliv coachet gennem processen af en som har prøvet det selv og hjulpet andre til at blive smertefri hurtigst muligt! Hvad ville det betyde for dig at opnå en hurtig smertelindring (OG SAMTIDIG KOMME TILBAGE STÆRKERE)?

Kontakt mig og hør mere om hvordan du kommer hurtigt tilbage via et Online forløb med screening og træning via video. Unikke øvelser tilpasset individuelt til dig, som gør dig stærk og smerterfri. Online Coaching som hjælper dig hurtigt tilbage.

Springerknæ – lindre smertende hurtigt og kom tilbage stærkere!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s