Fremtiden for bevægelse og træning

Naturfolk, stammefolk og mennesker, der lever tæt på naturen har specielt forhold til bevægelse. De lever i et fælleskab med naturen. De sidder ikke på stole eller toiletter, men bruger deres krop som den er skabt til. Meget ofte har deres religioner, danse og kultur en tæt sammenhæng med naturen og den bevægelse som deres krop udfører for at sikre deres overlevelse.

 

Mange vil mene at man skal kigge i fitnesscenter for at opnå sundhed og en velfungerende krop. Ligeledes kan man opfange nye trends inden for træning i sådanne centre. Det er ikke her jeg ser sundhed og velfungerende kroppe. Det gør jeg til gengæld i natur- og stammefolk som lever med og af naturen. De skal skal bruge deres kroppe til at skaffe føde og det er jeg finder velfungerende mennesker.
Forhåbentlig i fremtiden vil der komme en større forståelse for den naturlige bevægelse (som er en del af stammefolks liv). Derved kan det, de gør, måske påvirke den måde, vi vesterlændinge tænker træning / bevægelse / sundhed på.
Når man som jeg vælger fysioterapi, træning og bevægelse som levebrød, er det fordi jeg har vild nysgerrighed for at forstå vores komplekse krop. Jeg føler mig forpligtet til at se udover det normale, som vi tager for givet. Måske fordi jeg ikke kan lade være med at gå på opdagelse i kroppen (min egen krop såvel som naturvidenskabens teorier).
Igennem rejser og uddannelser har jeg rykket mig og ser på træning og sundhed anderledes end jeg gjorde for år tilbage. Jeg lærer nyt hver eneste dag. Jeg bevæger mig mod en mere naturlig tilgang til sundhed. Hvor æstetik (store arme og flade maver) kommer i baggrunden (det er ikke målet, men en følge af træningen og naturlige bevægelser), mens selve forståelsen for kroppens basale bevægelser bliver mere vigtigt. Helt konkret kan det handle om hvordan vi vesterlændinge bruger (ikke bruger) kroppen anderledes end fx stammefolk.
Jeg træner ikke som jeg gjorde før; jeg træner ikke med henblik på at få store biceps, markeret brystmuskler og sixpack og opnå DOMS (træningsømhed).
I stedet træner jeg alsidigt og udsætter kroppen for forskellige stimuli og naturlige bevægelser som min krop ville bruge hvis jeg levede i og med naturen. Jeg forsøger ikke at følge et bestemt program som bestemmer hvor længe og hvor meget jeg skal træne. I stedet lytter jeg til min krop og fornemmer hvad den har brug for på det pågældende tidspunkt. Måske er det en gåtur og lidt balance træning andre gange kan det være mere anstrengende løb og hop og tunge løft.
Det er ikke forsøg på at komme tilbage til stenalderen, men et forsøg på at gøre det mere enkelt og genvinde kroppens naturlige funktion.
 /Thomas

2 thoughts on “Fremtiden for bevægelse og træning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s