TIPS FØR/EFTER SKULDER OPERATION

Her kommer nogle tips til dig der skal igennem en skulder operation.

En skulder operation kan være en simpel procedure. Det sværere kan være genoptræningen og at komme sig efter operationen – og at i en periode kunne leve med en arm. Den opereret skulder skal ofte holdes i ro (hvis man skal følge et bestemt regime) og det vil betyde at du skal gøre alt med en arm. At kun bruge en arm er svært (prøv selv næste gang du er på toilet at åbne og trække dine bukser ned og op igen kun med en arm)

Hvis du eller nogle af dine nærmeste skal til at opereres i skulderen. Så læs/send disse tips:

 • Pre-hab. Før din operation er det fordelagtigt at træne. Træn skulderens styrke, bevægelighed og kontrol i problem området. Træningen vil give dig mulighed for at komme dig hurtigere efter operationen, da det giver dig et bedre udgangspunkt. Hvem ved måske vil pre-hab træning være så effektiv at du ikke har brug for en operation. Jeg har hjulpet mange med at blive smertefrie via undervisning, behandling og træning. ALLE BURDE PRØVE/GØRE DETTE!
 • Optræning efter en skulderskade tager ofte flere måneder, så det kræver en stor tålmodighed og selvdisciplin. Det er en god ide at du sætter tid af til genoptræne og ikke vender tilbage til din idræt/arbejde før du er klar. Vær forberedt på at sætte tid af til træning i denne periode.
 • Spørg efter slynger eller forbindinger før operationen og øv dig at sætte dem på. Slynger kan være kompliceret at tage på. Få hjælp fra sundhedspersonalet til at indstille slyngen korrekt.
 • Tøj kan være svært at tage på og af med kun en arm. Sørg for at du har tøj i garderoben som er nemt at lukke og åbne. Eventuelt en størrelse større en du bruger normalt.
 • Det kan være svært at lave mad efter en operation. Sørg for at fyld din fryser med kvalitetsmad som du nemt kan tø op. Undgå at fylde din krop med fastfood. Efter operationen prøver kroppen at hele op efter en operation du har valgt at din krop skal gennemgå. Vær god ved din krop og hjælp til med ophelingen ved at tilføre gode næringstoffer og anti-inflammatoriske madvarer som er med til at dæmpe inflammationen efter indgrebet i din skulder.
 • Det kan måske være nødvendigt med smertestillende medicin for dig efter operationen. Smertestillende kan skabe ravage i din mave. Du kan selv sørge for at skabe de bedste forhold for maven ved at i denne periode undgå “syre-mad” som kaffe, sodavand, chili, citrusfrugter – specielt hvis disse typer af madvarer giver dig sureopstød.

Et par tips som jeg håber vil hjælpe dig, som står over for en skulder operation.

Måske kan du undgå operation – prøv for eksempel at starte med hænge-terapi, læs mere: HÆNG OG HEL DIN SKULDER

Få mere viden i Hænge-øvelser – Online Program

Vil du helt undgå operation? Efter min mening bliver alt for mange patienter opereret i skulderen for tilstande som kan behandles og/eller trænes bedre. Det er synd. Synd for patienten som skal igennem et langt forløb med evt. sygemelding, genoptræning, uvished om det bliver godt igen. Synd for alle os andre som betaler for disse operationer som har tvivlsom effekt. 

En operation vil ikke give dig din manglende naturlige bevægelighed i skulderen tilbage, den vil ikke styrke din skuldermuskler eller skabe øget kontrol. Men det kan du med træning og behandling.

Har du brug for hjælp til din skulder? Jeg har specialiseret mig i skulder behandling og har hjulpet mange med at fjerne smerterne og genoptage arbejde, idræt eller anden aktivitet.

Få hjælp og læs mere her: SKULDER KLINIK

Thomas Pretsch

 

 

2 thoughts on “TIPS FØR/EFTER SKULDER OPERATION

 1. Det er lidt noget vrøvl. Jeg har eksempelvis selv fået opereret den ene skulder sidste år, efter ikke at have kunnet bruge den optimalt og uden smerter i flere år. Den er perfekt nu igen. Har for 2 uger siden fået opereret den anden, som led af samme symptomer og kan mærke, at træningen og den daglige brug, som går igang med det samme efter operationen, tegner lige så godt.
  Den skal absolut ikke holdes i ro og ikke i en slynge undtaget de første dage når den bliver træt. Den skal bruges. Må gerne gøre ondt ved brug, dog ikke vedvarende. Smerten skal forsvinde igen.
  Man skal leve så normalt som muligt men, være sygemeldt en måneds tid og ikke lave statisk arbejde ret længe af gangen.
  Dog afhænger genoptrænings forløbet nok af, hvilken form for skulderoperation man får foretaget.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s