Lær at lave Muscle-Up – Opbyg et godt fundament

screenshot_20170316-142258_01.png
Lær at lave muscle up via bedre forberedelse og bevægelse.

Mange kæmper for at lære en muscle-up og den anses som en hård øvelse. I virkeligheden er en muscle-up et simpelt gymnastisk moment, som i gymnastikkredse er barnemad.

Det kan være svært at lære en muscle-up, men det behøver det ikke. Gymnaster har let ved det grundet deres basis styrke. Problemet for mange ligger i, at mange ‘bare forsøger’ at lære momentet i stedet for at isolerer de individuelle komponenter og træne dem hver for sig og til sidst smelte det hele sammen til en strict muscle-up.

I denne video viser jeg de fundamentale øvelser du skal kunne udføre for at have den grundlæggende styrke til at udføre en muscle-up. Jeg kan ikke angive antal sæt, antal gentagelser og sekunder – det er individuelt. Men du skal kunne disse del-elementer, ikke til perfektion, men din krop skal kunne bære dig i de forskellige stillinger. Det er en forudsætning.

Elementer du skal mestre er:

  • Support position
  • Dips
  • False grib hold – down
  • False grib hold – top
  • Falsegrib pullup

Jeg er på ingen måde en elite atlet, men jeg har tillært mig og vedligeholdt basis styrke. Jeg havde forud for optagelserne til ovenstående video trænet i ringe 3 gange over en periode på 2 uger før jeg fik styr på ring muscle up.
Jeg havde for 3 år siden erhvervet mig gymnastik ringene da jeg boede og arbejdede i Grønland. Men da jeg i flyttede derfra i 2013 pakkede jeg ringede ned og rejste videre ud i verden. Jeg har siden trænet med egen kropsvægt på legepladser og opstillede træningsplader udendørs. Dette har gjort at jeg har vedligeholdt styrken, men som det kan ses i videoen har jeg ikke vedligeholdt den specifikke styrke for træning i ringen (ringene er ustabile og mine dips ryster derfor en del). Dog er styrken der stadig til at udføre en muscle-up.

Hvis du er klar til at komme i gang med en fantastisk træningsform som gymnastikringene er, så tag et kig på de forskellige gymnastikringe og lav en investering i et simpelt, men utrolig effektivt træningsredskab. Et redskab som du kan have resten af livet. Find dine gymnastikringe her (affiliate link). Plastik er gode hvis du vil have dem hængende udendørs. Du kan tape ringene med sportstape og få et bedre greb. Træringe giver det bedste greb. Men ligemeget hvad ved seriøs træning skal du bruge kalk for at sikre at dit greb ikke glider.

Kontakt mig for personlig træning eller online-træning.

EDITORS NOTE:

PAS PÅ KIPPING MUSCLE-UPS – FOR DINE SKULDERS SKYLD

CrossFit er populært. CrossFit har affødt at old-school gymnastisk styrketræning i ringene også stiger i popularitet og man kan i CrossFit-centre tage Gymnastic-klasser.

I CrossFit anvendes ofte kipping muscle-ups i stedet for strict muscle-ups. Dette kan øge skadesrisikoen drastisk. Før kroppen kan håndtere stresset ved kip bevægelser skal der opbygges et fundament af muskler og sener. Som et hus har brug for et godt fundament for at sikre et stabiliteten har kroppen brug for det for at være rustet i mod skader. Hvis du har trænet i mange år eller er gymnast har du sikkert et godt fundament. Men hvis du lige er startet med CrossFit, så gør din krop den tjeneste at lære del-elementer først. Få dem på plads og lad dit ego ligge i døren til boxen.

Følg også med på Facebook – www.facebook.com/bettermovefys – og tilmeld dig email-listen ved at sende en mail til info@bettermovefys. Så får du besked om åbne workshops, træninger, nye artikler og andre nyheder.

Thomas.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s