Springerknæ – Standard protokol eller individuel tilpasset forløb?

Det er desværre ikke alle som får de resultater de ønsker efter et genoptræningsforløb. Hvorfor?

Min erfaring er at folk ofte træner på et uhensigtsmæssigt niveau. Det er ikke fordi øvelserne nødvendigvis er dårlige eller forkerte, men justeringen af øvelserne er ikke tilstede. Fx. kan du få besked på at lave en øvelse på et trappetrin. Et trappetrin kan ikke justeres i højden og derved kan belastningen ikke ændres. Det kan betyde at du enten træner for let og ikke får nok effekt eller at du træner for tungt og får for meget belastning.

Desuden er det i standard protokoller som denne okay at træne med smerte under udførsel (hvilket jeg ikke vil anbefale). Se med videoen hvor jeg deler lidt af mine tanker:

Jeg vil ikke anbefale at træne ind i smerten. Smerten er et tegn på for meget – for meget belastning. Det er ikke den bedste løsning i min optik.

Det vigtigste i et et forløb hos mig er at ramme det rigtige niveau, så hurtigt som muligt og derved opnå en hurtigt smertelindring og derfor efterfølgende få mulig for at træne knæet op til at kunne håndterer mere belastning.

Desuden er der kun 2 øvelser i programmet i denne patientvejledning. De træner kun senen/knæet meget isoleret. I min tilgang ses udover selve symptom området (i dette tilfælde senen) og der trænes “hele vejen rundt” om knæet og andre led for at give det mest optimale forhold.

Måske har du allerede prøvet at holde pause, prøvet is, prøvet knæbind, prøvet styrketræning, prøvet fysioterapeutiske øvelser uden at opnå et tilfredsstillende resultat?

Måske er det fordi træningen ikke har været individuelt tilpasset og ramt plet. Jeg ser ofte patienter som har været i forløb ved andre fysioterapeuter. De har ikke fået den smertelindring og de resultater som de ønskede. Ofte får de smertelindring fra første træning – læs hvordan en professionel basketballspiller fik lindret sit springerknæ efter en enkelt træning og nogle dage med justering af hans opvarmning – Springerknæ – Bliv hurtigt smertefri med unik specialiseret og optimeret træning

Hvad vil det betyder for dig hvis du ikke skal opgive det du elsker? Hvis dine knæ kan blive bedre end før? Hvis du kan komme hurtigt tilbage?

Dine knæsmerter behøver ikke at eksisterer!

Du kan prøve dig frem selv og finde forskellige løsninger på internettet eller du kan via et forløb blive guidet og coachet hele vejen i mål. Hvad ønsker du?

Jeg har samlet al min viden og erfaring og tilbyder via Online Knæ Klinik et forløb med Online Coaching hvor vi kommer hele vejen rundt om dit problem og i samarbejde hjælper dig tilbage.

Læs mere her: Smertefri Knæ – Online Træning

Se patientvejledning fra videoen her – link

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s