Knæøvelse – Dragon Squat

Knæ problemer? Der er mange måder at træne knæ på. Denne squat, Dragon Squat, kan være en øvelse som kan hjælpe dig med at opbygge stabilitet, balance, styrke og mobilitet – alt sammen i en øvelse.

Interesting Southern Kung Fu Articles [Archive] - Page 2 - Kung Fu ...
Positionen på billede nr. 2 ligner denne form – Der er mange måder knæ og ben kan bevæge sig på. I min optik er sunde knæ/ben, nogle knæ/ben med mange muligheder. Jo flere, desto bedre. Hvor mange muligheder har dine ben?

Mange som har skader eller smerter forsøger at holde området i ro, strække musklerne eller bruger massage som behandling. Det kan hjælpe nogle (ofte kun kortvarigt), men for en langsigtet investering vil jeg altid anbefale bevægelse (også kortvarigt vil jeg anbefale bevægelse – da det kan virke smertestillende og skabe en hurtigere vej tilbage). Introducer bevægelse i den rette dosis! Det vil være terapeutisk og forebyggende.

En måde at træne hofter og knæ kan være denne squat variation. Øvelsen kan gøres lettere eller sværere. Du kan bruge det andet ben mere eller mindre til at støtte på. Du kan lade være med at gå så dybt ned. Du kan støtte hænderne på en stol eller du kan lave øvelsen helt uden at det andet ben rører jorden. Der er mange måder at træne knæ og ben på. Variation kan være en faktor som kan hjælpe dig – læs mere om variation her: https://bettermovefys.dk/2017/08/02/variation/

Tag fx 10 gentagelser og ved den sidste gentagelse stopper du og holder bund positionen i 10 sekunder – gør det med hvert ben. Antal sæt efter behov.

På sigt kan du træne op til at bevæge din ben frit som i denne video:

Læs mere om ideerne bagved bevægelserne i videoen i denne artikel her.

Brug kroppen, så forstår du den bedre.

Har du spørgsmål?

Kontakt mig og hør mere om hvordan du kommer hurtigt tilbage via et Online forløb med screening og træning via video. Unikke øvelser tilpasset individuelt til dig, som gør dig stærk og smerterfri. Online Coaching som hjælper dig hurtigt tilbage. Læs mere om Online Knæ Klinik

Facebook https://www.facebook.com/bettermovefys

Facebook Gruppe https://www.facebook.com/groups/bette…

Instagram https://www.instagram.com/

Contact: info@bettermovefys.dk

Tilmeld dig email-listen: http://eepurl.com/duU5nv. Så får du rabat og besked om åbne workshops og nye online programmer.

/ Thomas Pretsch

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s