Skuldersmerter? Mindre Kniv, Mere Bevægelse – Undgå Skulderoperation

Skal du vælge at få en operation af din skulder? Lyt med når en af verdens førende eksperter i skulder fortæller omkring den nyeste viden.

Budskabet er: For de fleste er træning lige så effektivt som operation.

MR- og ultralyds-scanninger kan ikke forklare os hvor symptomerne kommer fra. Op i mod 96% af raske folk som ikke har nogen symptomer, altså INGEN smerter fra skulderen, vil ved en ultralyds-scanning vise en form for tegn på skade af strukturer i skulderen.

Specifikke ortopædiske test kan ikke teste en enkelt struktur. De kan reproducerer symptomerne, men de er ikke specifikke og kan ikke bruges til at lave en endelig diagnose.

Skulderen er afhængig af optimal muskelfunktion og bevægelighed.

Optimal muskelfunktion og bevægelighed får du ikke ved at gennemgå en operation.

Muskelfunktionen og bevægelighed forbedres gennem bevægelse (træning).

Vi ved endnu ikke nok om hvornår operation er bedre end træning eller hvornår træning er bedre end operation. Hvis det var min skulder ville jeg prøve træning som den første udvej. Men hvilken type træning? Det afhænger af kontekst. Det er ikke alle som har gavn af at “trække skulderen ned i baglommen” og roterer med en elastik i hånden. En specifik og individuel undersøgelse er nødvendig for at tilrettelægge et skræddersyet program til din skulder.

Selvom du er typen som træner og er stærk er du måske for stærk et sted i forhold til et andet og det giver ubalance omkring skulderen. Det kræver specifik viden for at kunne se og korrigerer disse ubalancer.

Er du tvivl omkring din skulder? Hvor meget du må bruge den? Hvad den må bruges til? Er du nervøs og undgår du aktiviteter? Så kan jeg hjælpe dig gennem undersøgelse, uddannelse og vejledning samt instruktion i bevægelses øvelser.

Hvis du er typen som selv vil prøve at hele din skulder har jeg et par anbefalinger til øvelser som de fleste kan have glæde af for at genskabe balance og naturlig funktion omkring skulderen:

share
Hænge øvelser, at hænge kan hele skulderskader

En simpel og effektiv øvelse med stor terapeutisk effekt og som kan hjælpe mange er at hænge. Det vil åbne ikke bare skulderen, men hele kroppen op og derved give mulighed for bedre funktion og genskabe den naturlige bevægelighed med armen over hovedet. Prøv det med dette samme: HÆNG OG HEL DIN SKULDER. Eller træn med Hænge-øvelser – Online Program

Et supplement hertil kan være elastik øvelser som kan skabe stabilitet: SKULDERTRÆNING MED ELASTIK

Hvis du har trænet og prøvet (mange) forskellige behandlinger uden effekt så har jeg et par råd til dig før din operation: TIPS FØR/EFTER SKULDER OPERATION

Og husk der er aldrig en metode som passer til alle. Du er unik. Hvad der fungerer for andre fungerer måske ikke for dig. Så søg en anden løsning. Der er altid en vej.

Jeg har siden studiet fordybet mig i skulderen og studeret forskellige behandlinger og fundet mange veje – måske en disse kan hjælpe dig.

Kontakt mig hvis du ønsker hjælp til behandling/træning af din skulder. Læs mere under Skulderklinikken.

Thomas.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s