Ankel | Forbered Din Ankel I Skæve Positioner | Bulletproof Body

Læste du med omkring knæ? Hvis ikke så læs dette først – Knæ / Bulletproof – Styrk Din Krop I Skæve Positioner

Det samme gælder for anklen (og alle andre led i kroppen). I videoen kan du se et lille udvalg (to øvelser) af de mange øvelser jeg bruger til at øge mine anklers modstandsdygtighed.

Forestil dig at træde skævt ned på din modstanders fod i basketball, fodbold, håndbold eller ved trailløb. Eller måske bare gå en tur og ikke være opmærksom på et hul i fortovet. Hvis din ankel har været i yderstilling og hjernen er vant til at aktiverer musklerne i denne position og vævet samtidig har adapteret og bygget sig stærkere – som du ser at mine ankler gøre i videoen… Ja så din chance for at komme godt fra det større. Måske får du en lille forstuvning, men forestil dig skadens størrelse hvis du ikke havde forberedt dig.

Der er rehab (genoptræning efter en skade) og der er prehab (træning for at forebygge skader). Hvorfor vente til skaden er sket?

Be prepared. Jeg har brugt nogle lignende øvelser siden jeg som helt ung knægt spillede fodbold og blev introduceret til at gå på ydersiden af foden og jeg takker min træner for denne introduktion. Måske derfor har jeg aldrig forstuvet min ankel alvorligt..

Med den rette tilgang og progression kan øvelserne selvfølgelig også bruges til at genoptræne efter en skade.

Læs igen hvad jeg har skrevet om i Knæ / Bulletproof Body – Styrk Din Krop I Skæve Positioner og google og uddan dig selv omkring “Adaption / SAID principle” og “Graded Exposure” og evt søg efter “Mechanotransduction: how exercise heals at the tissue level”.

Se flere øvelser til ankel her: Modstandsdygtige Ankler

Thomas.

Tag gerne kontakt hvis du ønsker online coaching, privat undervisning eller en workshop. Du kan også følge med på Facebook – www.facebook.com/bettermovefys – og tilmeld dig email-listen ved at sende en mail til info@bettermovefys. Så får du besked om åbne workshops, træninger, nye artikler og andre nyheder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s