Lindre Hofte- og Rygsmerter med Shin Box Rotations | Hip Mobility

Jeg har de sidste år undervist mange folk på workshops, individuelt, på hold og til den åbne træning i Odense.

En simpel bevægelse som har haft stor effekt for mange er Shinbox Rotation. Se hvordan du laver den her:

Effekten kan ofte mærkes her og nu. Grunden til dette er måske at bevægelsen arbejder med hoftens evne til at roterer. Dette er en vigtig funktion at have så der ikke skal ske kompensation i ryg, knæ eller andre steder i hoften regionen. Genvinde denne bevægelighed og nedsat smerter og ubehag. Simpelt. Lige til. Intet udstyr. Ingen dyr behandling.

Hvorfor virker den så hurtigt?

Manuel Fysioterapi arbejder med at genskabe den frie ledbevægelighed – en slags ledmassage om man vil. Gentagende bevægelser af leddet virker smertelindrende. Bevægelserne fra side til side vil skabe cirkulation, ernæring og mobilitet i led i ryg og hofte – måske derfor mærker mange hurtig effekt på gamle hofte og rygproblematikker.

Bevægelse i et led er smertelindrende. Så nu kan du blive din egen terapeut med disse simple bevægelser af hoften. Som du kan se i videoen er det ikke kun min hofte men der sker meget bevægelse omkring rygsøjlen. På den måde kan du lindre smerter og gendanne naturlig bevægelig i dette område.

Bevægelserne kan ikke stå alene – intet kan – de udføres sammen med andre variationer af siddestillinger som fx squat og knæleddende som en slags opvarmning, aktiv udstrækning og mobilitet træning i mine workshops og individuelle træninger. Måske er det en kombination af alle som giver effekt. Men mange synes at specielt Shin Box Rotations er en behagelig møde at få arbejdet med at gendanne naturlig bevægelse.

Prøv 30 gange til hver side.

Nu. Sæt dig på gulvet.

Gør det hver dag. Flere gange om dagen. I en måned og skriv gerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

Er du interesseret i at lære mere om hvordan simple stillinger og bevægelser kan lindre smerter og bedre din bevægelighed? Så læs mere og lær hvordan du kommer godt i gang via E-bogen: Naturlige Siddestillinger – En guide til at komme i gang (E-bog)

God dag.

Thomas.

Fik du sat dig på gulvet?

Gør det..

Følg også med på Facebook – www.facebook.com/bettermovefys – og gruppen https://www.facebook.com/groups/bettermovefys/ – tilmeld dig også email-listen http://eepurl.com/duU5nv. Så får du besked om åbne workshops, træninger, nye artikler og andre nyheder.

Screenshot_20180523-072304_01
Shin Box Rotations

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s