Bevægelse = liv – hold din ryg i live med Spinal Waves

Bevægelse = Liv

Jeg har i mange år undersøgt forskellige behandlingsteknikker, metoder og principper. Vi hænger sammen som en helhed og der er rigtig mange ting, som kan give smerter i ryggen. Spinal Waves – Ryg Træning – Online Programmet fokusere på bevægelse (men det kan også være vigtigt at se på andre faktorer, hvis du har haft længerevarende rygsmerter).

Vi mennesker har nogle basale behov. Vi har brug for mad, søvn, at være sociale mm. En yderligere ting som vi har brug for er bevægelse. Ingen bevægelse, intet liv. Som med mad er der forskel på bevægelse. Du kan spise junkfood og få dit kaloriebehov dækket, men stadig være i mangel på essentielle vitaminer. Du kan sidde i en maskine og få dine kalorier forbrændt, men du får ikke nødvendigvis bevæget din rygsøjle. Hvis du ikke bevæger den, så dør den langsomt.

Bevægelse er synonymt med liv. Bevægelse er liv, ingen bevægelse er død. Forestil dig en arm i gips (altså en arm som bevæger sig ganske lidt) – den bliver svag, tynd (musklerne svinder) og stiv. Der vil også være tab af knoglemasse og måske vil der vokse mærkelige hår på armen. Den bevæger sig praktisk talt mod døden (når den kommer ud af gipsen, skal/kan den heldigvis trænes op igen)  – forsætter du med at have den gips i flere år kan du resultatet på billedet nedenunder.

Se armen på denne mand som har holdt sin arm oppe i over 40 år (det vil sige at han har haft den i usynlig gips i al den tid)

man keep his arm raised
Se armen på denne mand som har holdt sin arm oppe i over 40 år (det vil sige at han har haft den i usynlig gips i al den tid).

Forestil dig din rygsøjle. Er den i en slags usynlig gibs?

Hvor ofte kommer du i yderstillinger? Hvor ofte bøjer du nakken bagover – helt bagover? Eller roterer eller bøjet forover? Hvor ofte bruger du alle de led, der er i ryggen? Dette lære du at opbygge og kontrollerer gennem Spinal Waves programmet, se et eksempel på nogle af bevægelserne sat sammen her:

Hvis du ikke kommer i disse stillinger, sker det samme, som hvis du havde din rygsøjle i gips (i en mindre grad selvfølgelig). Din ryg bliver svag og stiv. Du mister adgang til disse stillinger. Man kan godt overleve uden at bevæge sin ryg, men for at undgå kompensation i andre dele af ryggen eller kroppen skal den naturlige bevægelighed være til stede.

De fleste dræbe deres ryg langsomt.

Ryggen bliver som armen død, stiv og kalcificeret. Vi gør det samme med vores ryg, som med armen – sidder i en stol og bevæger os kun nok til at processen er meget langsom. Efter 30 års-alderen har du seriøse problemer i din ryg (hvilket de fleste mennesker har). Når du er 40-50 år kontrollerer det allerede dit liv.

Så hvad gør du? Er det for sent? For sent at vende processen? Nej det er aldrig for sent. Du vil kunne vokse nye celler, lave neurale netværk og forbedre dine bevægelser, indtil den dag du dør. Du kan måske ikke genvinde dit fulde potentiale, som da du var barn. Men hvem har brug for det? Ikke mange. Du har simpelthen bare brug for at blive bedre, end du er i dag. Det gør du ved at introducere adaption i den rigtige mængde og gøre det ofte og gentagende. Det er sådan det gøres – simpelt, men det kræver en tilgang og det kræver arbejde. Prøv Spinal Waves nu: Lær Spinal Waves – Wall Assisted Spinal Waves

Ryggen kan vækkes til live igen. Bevægelsen kan genvindes
I siddende stilling vil din krop give besked på, at den trænger til bevægelse. Som din mave vil give besked om, at den er sulten. Men vores fornemmelse af ryggen er dårlig og vi kan ikke mærke, at ryggen skriger efter bevægelse. Dette kan trænes og du kan blive bedre til at mærke kroppen. Jeg vil anbefale dig at bruge Spinal Waves til at få liv i din rygsøjle.

Læs mere:

Opbyg din kropsbevidsthed med Spinal Waves – Rygtræning

Træn Spinal Waves, smør ryggens led og få en bedre oplevelse

Spinal Waves – Bevarelse gennem bevægelse – Rygtræning og terapi

Køb programmet:

Spinal Waves – Ryg Træning – Online Program

Spinal Waves Online Program
Spinal Waves Online Program
Tag kontakt hvis du ønsker specifik hjælp til dit problem. Jeg tilbyder privat undervisning/behandling, online coaching og workshops. Du kan også finde hjælp i Online Programmer.
Thomas.
For inspiration og mere viden følg også med på Facebook: www.facebook.com/bettermovefys – og tilmeld dig email-listen: http://eepurl.com/duU5nv. Så får du rabat og besked om åbne workshops og nye online programmer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s