Skulder / Bulletproof Body – En Arms Hæng

Lær af hænge i en arm. Hvorfor?

Hvis du har trænet op til det med den rette progression vil dit væv (sener, muskler, led og hud) være stærkere og mere robust til for eksempel at klare at blevet hevet i armen under en håndbold kamp.

Koblet med viden omkring hvor gavnligt almindeligt to arms hæng er for skulder sundheden er det kun noget jeg kan anbefale enhver idrætsudøver som anvender sin skulder og arm til at træne sig op til.

Der er de forebyggende elementer i det, men at hænge kan også bruges terapeutisk til at hele skulderen hvis du har ondt, impingement, overrevet sener, haft skulderen ude af led eller lignende.

For mere baggrundsviden læs disse:

– Hæng og hel din skulder

– Knæ / Bulletproof – Styrk Din Krop I Skæve Positioner.

– Hænge-øvelser – Online Program

En arms hæng burde være nemt. Men vi har mistet det. Børn kan gøre det. De kan fordi hele deres krop arbejder sammen.

Det handler om hvor “interconnected”/sammenkoblet din krop er. Man kan sige at en kæde ikke er stærkere end det svageste led. Ved at bygge op og træne dig op til at hænge i en arm vil du genskabe sammenkoblingen fra fingerne og ind til kroppen. Elastik øvelser for skulderen kan have sin plads i visse tilfælde, men jeg anbefale at introducerer hænge-øvelser for at opbygge styrke henover skulderen og gøre brug af kroppens egen elasticitet (læs mere Hænge-øvelser – Hvorfor?)

Der er mange måder at starte på. Men sørg for du kan hænge passivt og aktivt i to arme før du prøve kræfter med at hænge i en. Du kan hænge passivt for at strække strukturene omkring skulderen (det er et af de bedste stræk for din lille brystmuskel – pectoralis minor). Hæng aktivt for at opbygge stabilitet og styrke omkring skulderbladet.

Passivt og aktivt hæng (en arm):

Lær mere om fremgangsmåden og teknikkerne i Hænge-øvelser – Online Program

I de avanceret program vil du lære at træne op til denne øvelse:

Active Spin:

Aktivt og passivt kombineres med en rotationskomponent.

De fleste vil rive deres skulder i stykker hvis de prøver dette. Alt har en begyndelse, så start der hvor du er og byg op. I Hæng 2.0 gennemgår jeg 27 øvelser som bygger op til denne øvelse.

Hvis denne øvelse udføres hensigtsmæssigt kan den øge din stabilitet, bevægelighed, styrke og evne til at kontrollere rotationskræfter omkring skulderen. Forestil dig hvor mange problemer der kan forebygges ved at træne dette. En øvelse som er guld værd for idrætsudøvere som dyrker OCR, volleyball, håndbold, badminton, tennis, svømning eller andre idrætter med brug af armen over hovedet.

Alle fortjener en skudsikker skulder.

Brug kroppen, så forstår du den bedre.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s